Terebess
fűszerkalauz
«
vissza a Terebess Online nyitólapjára
«
vissza a Kertek
és konyhák indexlapra
A
változatosság fűszerezi a gyönyört.
Friedrich Schiller
Fűszerek régiók szerint
Afrika
Anglia
Argentína
Ausztrália
Balkán
Brazília
Bulgária
Cajun
és kreol
Etiópia
Franciaország
Görögország
Grúzia
India
Indonézia
Irán
Japán
Kína
Korea
Latin-Amerika
Magyarország
Malajzia
Marokkó
Mexikó
Olaszország
Peru
Skandinávia
Spanyolország
Thaiföld
Törökország
USA
Vietnam
Növénynevek mutatója
Afrikai
olajpálma
- Elaeis
guineensis
Alkörmös - Phytolacca americana
Ánizs
- Pimpinella anisum
Babér
- Laurus nobilis
Bételpálma,
bételdió
- Areca
catechu
Bors
- Piper nigrum
Citromcirok - Cymbopogon spp.
Citromverbéna - Lippia spp.
Fahéj - Cinnamomum
spp.
Görögszéna Trigonella foenum-graecum
Gyömbér - Zingiber officinale
Isten
fája - Artemisia abrotanum
Kakaó
- Theobroma cacao
Kapribogyó
- Capparis spinosa
Kava
- Piper methysticum
Kávé
- Coffea arabica
Levendula - Lavandula angustifolia
Masztika
- Pistacia lentiscus
Maté
tea - Ilex paraguariensis
Méhbalzsam - Monarda spp.
Olajfa
- Olea europea
Perilla
Sáfrány
- Crocus sativus
Sujtár
- Laser trilobum
Szálkamenta - Elsholtzia ciliata
Szerecsendió
- Myristica fragrans
Vanília
- Vanilla planifolia v. fragrans
Umami
- Nátrium-glutamát (E-621)
Pesto