Térkép Környékünk Nagyker Fotók Diszkont bolt Kiállítások Könyvtár Keleti kertek Bambuszok Sajtóanyagok
Céginformáció Porcelánjegyek Logók Terebess-gyűjtemény

A Terebess Centerről röviden

"Amikor mindenki ugyanazt gondolja, akkor voltaképp senki sem gondolkodik…
A saját és az idegen kultúrák közötti feszültségben fenntartott élet duplán kimerítő, miután arra kényszerít, hogy állandóan próbára tedd önnön értékeidet. Ám ez az egyetlen termékeny út… Néha a legegzotikusabb dolgok a legkézenfekvőbbek…"

Aleš Debeljak


A Terebess Hungária Kft. már majdnem 10 éve azzal a céllal alapította Terebess Gábor és Terebessné Kiss Julianna, hogy a keleti kultúrát népszerűsítse Magyarországon. Egy kis VII. kerületi boltból indult, amely szinte zarándok helynek számított az ázsiai kultúra iránt érdeklődők körében. Törzsvásárlóink közül sokan még ma is visszajárnak, azt mondják, a Nefelejcs utcai boltnak még mindig egyedülálló hangulata van, és ráadásul név szerint emlékeznek rájuk. Az elmúlt évek alatt több boltunk nyílt Budapesten (Pólus Center, Rózsakert, Europark, Mammut I, Mammut II.) és vidéken (Kecskemét, Nyíregyháza, Szeged, Székesfehérvár) is. Az ajándéktárgyak mellé lakberendezési kellékeket és bútorokat is importálni kezdtünk Ázsiából.

Nyugati vásárokban járva is tapasztaltuk, hogy Európában hódít a keleti stílus, az egzotikum és a japán egyszerűség a lakberendezésben, és Magyarországon is kezd egyre népszerűbbé válni. Olyan vásárlónk is akad, aki egy párizsi lakberendezési szalonban szeretett bele néhány bútorba, és végül - legnagyobb örömünkre - nálunk valósíthatta meg álmait. Berendezhettük lakását.


A távoli kultúrák megismertetésén túl, azt is meg akarjuk mutatni, hogyan lehet együtt élni ezekkel a bútorokkal és tárgyakkal. Ne csak elérhetetlen álmok, vagy szokatlan egzotikus érdekességek legyenek, amelyeket csak egy kiállítási polcon lehet megcsodálni, hanem olyan használati tárgyak, amelyek életünk és lakásunk szerves részévé tudnak válni. Kézzel fogható és látható legyen, hogyan fér meg egymással a Kelet és a Nyugat, a modern és az antik.


A Terebess Centerben erre végre lehetőség nyílik. Új lakberendezési bemutatótermünkben olyan enteriőröket alakítottunk ki, amelyben mi is szívesen élnénk. Rippl Renáta fiatal iparművész ízlését dicséri a bemutatóterem és a Mammut II-ben működő Terebess Tárlat bolt berendezése is. Cégünk eddig megszerzett évtizedes ázsiai üzleti tapasztalata és az ő művészi elképzeléseinek találkozásából született mindez.
Kistarcsán most végre helyet kaphatott a különböző keleti országokból származó tálalási szokásokat bemutató kiállítás, a japán kőlámpás park, két japán és egy kínai kert, a keleti könyvtár, a gyógynövény könyvtár és képtár. Itt működik a nagykereskedés és a Terebess Könyvkiadó is.
És még rengeteg érdekességet tervezünk, annak érdekében, hogy az ázsiai kultúrát megismertessük, és az európai ember számára hasznosítható, integrálható részét "elérhetővé" tegyük mindenki számára.