[haiku.hu]

a Terebess Online különlapja
Alapítva: 1999-ben
Szerkeszti: Terebess Gábor
Kapcsolat

Magyar haiku költők ............ Japán haiku ............ Modern nyugati haiku
.. Hungarian Haiku ............. Japanese Haiku .............. World Haiku .........
... ........ .. ... . . . . . . .. .. . . . .. Translated into Hungarian .. ...

Már 2000 költő és műfordító több mint 60 000 haikuverse magyarul!

Idegennyelvű haikugyűjteményünk
Haiku in Western Languages

A magyar haiku kronológiája
A Chronology of Hungarian Haiku

Pályázat | Vonal
Haikura, haibunra várva;

téma: vonal

A Cédrus Művészeti Alapítvány mindenkit örömmel vár, aki a magyar nyelvű haikuirodalmat szép szerzésekkel gazdagítani szeretné.

Saját műveket (esetleg fordításokat?) várunk, közöletleneket. Terjedelmi megkötés („darabszám”) voltaképp – nincs. A tematikusság – kötelező.

(Haibun: rövid prózában kibontott haiku, prózai haikuutazás).

(Ne érezze magát kirekesztettnek azonban az sem, aki a haiku japán „testvéreinek” valamelyikébe formálja impresszióit. Szabad a pálya, pusztán ezen alkotásokkal publikálási szándékaink szerint később foglalkozunk.)

A határidő: 2016. február 15., hogy a beérkező művek legjavát a Napút folyóirat márciusi számában már közzé is tehessük.

A tavasz folyamán módot találunk arra, hogy pályamunkák beküldői közül sokan személyesen is találkozhassanak egymással a kiírók által biztosított helyen, ahol közönség előtt olvashatják fel sikeres alkotásaikat… (Ezért is kérjük a minél pontosabb lakáscím-, ímélcím-, telefonszám-megadást!)

Küldésre fel!

A „pályázathoz” jelentkezési lap nem tartozik, nevezési díj nincsen. A pályamunkákat személyesen a kiadóban, elektronikus úton ( napkut@gmail.com ) vagy postán fogadjuk (cím: 1043 Budapest, Tavasz u. 4. ) a szerző elérhetőségeinek megjelölésével.

 

Hálás köszönet az oldal szerkesztéséhez nyújtott segítségükért: Bozzay Kristófnak (Országos Széchényi Könyvtár), Deák Lászlónak (Orpheusz Könyvkiadó), Mezővári Lászlónak (Magyar Írószövetség Könyvtára), Steinert Ágotának (Magvető, Helikon és Terebess Kiadó), Szepes Erikának (Ezredvég folyóirat), Vajk Ilonának (Országos Idegennyelvű Könyvtár), Vihar Juditnak (Magyar-Japán Baráti Társaság) - és minden szerzőnek.