Afrika Arab világ Ausztrália Ázsiai gasztronómia Bengália Bhután Buddhizmus Burma Egyiptológia Gyógynövények Hadművészet Haiku Hinduizmus, jóga India Indonézia Iszlám Japán Játék Kambodzsa Kelet kultúrája Magyarországon Kína Korea Költészet Közmondások Kunok Laosz Magyar orientalisztika Memetika Mesék Mezopotámia Mongólia Nepál Orientalizmus a nyugati irodalomban és filozófiában Perzsia Pszichedelikus irodalom Roma kultúra Samanizmus Szex Szibéria Taoizmus Thaiföld Tibet Törökország, török népek Történelem Ujgurok Utazók Üzbegisztán Vallások Vietnam Zen/Csan

Terebess Ázsia Lexikon
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U Ü V W X Y Z

« vissza a Terebess Online nyitólapjára

navaratna talizmán

A navaratna talizmán a Védikus Asztrológia több, mint 5000 éves hagyományán alapszik.

A Védikus Asztrológiában kilenc bolygót különböztetünk meg egymástól - a "nava" szó kilencet jelent -, és a navaratna talizmán ereje e kilenc bolygóhoz tartozó ékkövek ("ratna") erejében rejlik.

A különböző nemes- és drágakövek erejéről és kedvező hatásairól egyre többet hallhatunk. A navaratna talizmán is e kövek rendkívüli hatásán alapszik, valamint azon, hogy e kövek segítségével a kilenc bolygó hatását is a számunkra legkedvezőbb módon használhatjuk.

Minden egyes bolygóhoz rendelhetünk egy vagy több követ, amely kövek magukban hordozzák e bolygók tulajdonságait. Ha megvizsgáljuk a nemeskövek kémiai összetételét, azt tapasztalhatjuk, hogy ugyanolyan molekulákból állnak, a színük és a szervezetre gyakorolt hatásuk azonban más és más. Ennek egyik oka abban rejlik, hogy a kő magában hozdozza egy bizonyos bolygó rezgését és ezzel együtt a minőségét. Az igazgyöngy és a holdkő pl. a Hold minőségét rejti magában, míg a korall a Marsét.

1) rubin (Nap)
2) igazgyöngy (Hold)
3) korall (Mars)
4) smaragd (Merkúr)
5) sárga zafír (Jupiter)
6) gyémánt (Vénusz)
7) kék zafír (Szaturnusz)
8) hessonit, más néven fahéjkő (Rahu vagy Sárkányfej, a felszálló holdcsomópont)
9) macskaszem (Ketu vagy Sárkányfarok, a leszálló holdcsomópont)