Afrika Arab világ Ausztrália Ázsiai gasztronómia Bengália Bhután Buddhizmus Burma Egyiptológia Gyógynövények Hadművészet Haiku Hinduizmus, jóga India Indonézia Iszlám Japán Játék Kambodzsa Kelet kultúrája Magyarországon Kína Korea Költészet Közmondások Kunok Laosz Magyar orientalisztika Memetika Mesék Mezopotámia Mongólia Nepál Orientalizmus a nyugati irodalomban és filozófiában Perzsia Pszichedelikus irodalom Roma kultúra Samanizmus Szex Szibéria Taoizmus Thaiföld Tibet Törökország, török népek Történelem Ujgurok Utazók Üzbegisztán Vallások Vietnam Zen/Csan

Terebess Ázsia E-Tár
« katalógus
« vissza a Terebess Online nyitólapjára

Bence Vera
SZUDÁNI KONYHA
Világkonyha, Minerva, 1979, 18-18. oldal
Elektronikus kiadás: Terebess Ázsia E-Tár

 

Csirke- és burgonyatál

Hozzávalók:

1 kg-os csirke darabokra vágva,
2 kávéskanál só,
1 csipet bors,
2-4 evőkanál olaj,
2 fej hagyma szeletelve,
2 gerezd fokhagyma apróra vágva,
1,5 dl sűrített paradicsom,
4-6 burgonya hámozva.

A csirkedarabokat besózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb lábosban a forró olajban süssük aranybarnára a csirkedarabokat a hagymával és fokhagymával együtt. Miközben sül, keverjünk össze 3 dl vizet a sűrített paradicsommal, és öntsük a csirkére. Befedve kb. 20-25 percig főzzük. Ezután tegyük hozzá a burgonyákat (ha apróbbak, egybe, ha nagyobbak, négyfelé vágva), és főzzük még kb. 30 percig, amíg a csirke is és a burgonya is teljesen meg nem puhult.

 

Vegyes saláta szudáni módra (Salada)

Hozzávalók:

2,5 dl joghurt,
1 evőkanál borecet,
0,5 dl olaj,
só,
bors,
paprika,
1 gerezd fokhagyma apróra vágva (el is maradhat),
1-2 fej saláta levelekre szedve,
2 paradicsom,
2-3 zöldhagyma apróra vágva (vagy 1 kis fej vöröshagyma).

A salátástálban keverjük össze a joghurtot, olajat, ecetet, 1 csipet sót, borsot, paprikát és a fokhagymát.
Tegyük bele a salátaleveleket, paradicsomot, zöldhagymát vagy hagymát, és keverjük jól össze.