Terebess
Ázsia E-Tár
«
katalógus
«
vissza a Terebess Online nyitólapjára
Bence
Vera
SZUDÁNI
KONYHA
Világkonyha,
Minerva, 1979, 18-18. oldal
Elektronikus kiadás: Terebess Ázsia E-Tár
Csirke- és burgonyatál
Hozzávalók:
1
kg-os csirke darabokra vágva,
2 kávéskanál só,
1 csipet bors,
2-4 evőkanál olaj,
2 fej hagyma szeletelve,
2 gerezd fokhagyma apróra vágva,
1,5 dl sűrített paradicsom,
4-6 burgonya hámozva.
A csirkedarabokat besózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb lábosban a forró olajban süssük aranybarnára a csirkedarabokat a hagymával és fokhagymával együtt. Miközben sül, keverjünk össze 3 dl vizet a sűrített paradicsommal, és öntsük a csirkére. Befedve kb. 20-25 percig főzzük. Ezután tegyük hozzá a burgonyákat (ha apróbbak, egybe, ha nagyobbak, négyfelé vágva), és főzzük még kb. 30 percig, amíg a csirke is és a burgonya is teljesen meg nem puhult.
Vegyes saláta szudáni módra (Salada)
Hozzávalók:
2,5
dl joghurt,
1 evőkanál borecet,
0,5 dl olaj,
só,
bors,
paprika,
1 gerezd fokhagyma apróra vágva (el is maradhat),
1-2 fej saláta levelekre szedve,
2 paradicsom,
2-3 zöldhagyma apróra vágva (vagy 1 kis fej vöröshagyma).
A
salátástálban keverjük össze a joghurtot, olajat, ecetet, 1 csipet sót, borsot,
paprikát és a fokhagymát.
Tegyük bele a salátaleveleket, paradicsomot, zöldhagymát vagy hagymát, és keverjük
jól össze.