Terebess Ázsia E-Tár
« katalógus
« vissza a Terebess Online nyitólapjára

Bence Vera
SZUDÁNI KONYHA
Világkonyha, Minerva, 1979, 18-18. oldal
Elektronikus kiadás: Terebess Ázsia E-Tár

 

Csirke- és burgonyatál

Hozzávalók:

1 kg-os csirke darabokra vágva,
2 kávéskanál só,
1 csipet bors,
2-4 evőkanál olaj,
2 fej hagyma szeletelve,
2 gerezd fokhagyma apróra vágva,
1,5 dl sűrített paradicsom,
4-6 burgonya hámozva.

A csirkedarabokat besózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb lábosban a forró olajban süssük aranybarnára a csirkedarabokat a hagymával és fokhagymával együtt. Miközben sül, keverjünk össze 3 dl vizet a sűrített paradicsommal, és öntsük a csirkére. Befedve kb. 20-25 percig főzzük. Ezután tegyük hozzá a burgonyákat (ha apróbbak, egybe, ha nagyobbak, négyfelé vágva), és főzzük még kb. 30 percig, amíg a csirke is és a burgonya is teljesen meg nem puhult.

 

Vegyes saláta szudáni módra (Salada)

Hozzávalók:

2,5 dl joghurt,
1 evőkanál borecet,
0,5 dl olaj,
só,
bors,
paprika,
1 gerezd fokhagyma apróra vágva (el is maradhat),
1-2 fej saláta levelekre szedve,
2 paradicsom,
2-3 zöldhagyma apróra vágva (vagy 1 kis fej vöröshagyma).

A salátástálban keverjük össze a joghurtot, olajat, ecetet, 1 csipet sót, borsot, paprikát és a fokhagymát.
Tegyük bele a salátaleveleket, paradicsomot, zöldhagymát vagy hagymát, és keverjük jól össze.