Matcsa
Teakult,
a Terebess Online különlapja
A matcsa őrölt zöld tencsa-levél, vagyis teapor, tealiszt. Két fajtája van, a koicsa és az uszucsa, az alábbiakban taglaljuk a különbségeiket:
Koicsa
|
Uszucsa
|
|
Nyersanyag | Legalább
80 éves cserjékről szedik a legfelső levélrügyeket. Finomra őrlik. |
15 évnél fiatalabb cserjék kifeslő levélrügyeiből készül. Durvábbra őrlik. |
Termesztés |
Rügyezés előtt két héttől árnyékolják a teacserjéket, hogy megvédjék a közvetlen napsugárzástól. |
|
Teaportartó |
|
Nacume |
Teakészítés | Krémesre kevert sűrű tea. Egyszerre készítik el az összes vendég számára. |
Levegősre habart híg tea. Egyszerre csak egy vendég számára készítik. |