Vegyes társas és logikai játékok
Dominoes, Mikado, Dice etc.
« vissza a Terebess Online nyitólapjára

58-4011. Dominó fából, 390 Ft


58-4012. Logikai játékkészlet (5+1) 2 200 Ft

 

 

Mikádó/Marokkó

A mikádó vagy marokkó különleges játék. Ügyességi és türelmi játék egyben. Vékony kihegyezett fapálcikákkal kell játszani.

Szóval a játéknak az a lényege, hogy az egyforma hosszú, de különböző színűre festett pálcikákat meg kell fogni két marokba, kicsit megcsavarni, majd nem túl magasról az asztalra engedni. Természetesen az asztalról előtte vegyünk el mindent, hogy a pálcikák ne akadjanak meg semmiben.

Ahogy lehullanak a kezünkből, akkor természetesen a szépen összerendezgetett pálcikák egymás hegyére-hátára esnek.

A feladat az, hogy a pálcikákat egyenként, óvatosan le kell emelgetni, de úgy, hogy a többi közben meg ne mozduljon. Így a felsőkkel érdemes kezdeni!

Ha valakinek megmozdul egy pálcika a keze alatt, akkor azt kell felvennie, akkor is, ha eredetileg nem azt akarta. Ha ezek után még egy pálca megmozdul, akkor vissza kell tennie őket és nem vehet fel egyetlen pálcát sem. Ameddig egyesével sikerül felvenni a pálcákat - anélkül, hogy a többi megmozdulna - addig újra próbálkozhat.

Ha elrontotta, a következő játékos jön.

A különböző színek azért fontosak, mert mindegyik szín más pontot ér. Ha felszedtük az összes pálcát, akkor az nyer, akinek több pontja van. Szóval lehet, hogy neked sikerült 15-öt levenni, a társadnak pedig csak 10-et mégis ő győz, mert nála értékesebb pálcikák vannak.

A játéknál nagyon kell figyelni, hogy olyan pálcát szemeljünk ki, ami felett nincs egy másik, mert az biztos megmozdul. Továbbá nagyon fontos, hogy remegős kézzel biztos nem érünk el jó eredményt. Szóval, ha eljön a tél, akkor a meleg szobában nagyon jó kis játék lesz a mikádó/marokkó, de csak akkor, ha a kezeidet már felmelegítetted a hógolyózás után.