Kerámia főzőedények
Donabe [Jap.]
Earthen Pots (seepage-proof, fire-proof casserole dishes)
« vissza a Terebess Online nyitólapjára



01-7006. Főző-sütő edény, fehér-virágos, (11.5"), 6200 Ft
01-7007. Főző-sütő edény, fehér-virágos, (10.5"), 5200 Ft

 

A főzőedény használata

A kínaiak évszázadok óta használják sütésre, főzésre ezeket a főzőedényeket. Többek között ennek köszönhetően, konyhájuk világszerte a legegészségesebb.
Mivel bizonyos élelmiszerekben, főleg a húsokban, önmagukban is éppen elég zsiradék vagy nedvesség van, szükségtelen még olajat vagy zsírt tenni alá, ha megfelelő az edényünk. Ezekben az edényekben elég egy kis víz is az étel alá. A fedő alatt, lassú tűzön összeérnek az ízek, megmarad a zöldségek, húsok, gyümölcsök természetes íze, aromája.

Használati utasítás
- Az edényben első használat előtt főzzünk vízben rizst vagy zabkását.
- Ne használjuk olajsütésre. Elegendő egy kis vizet önteni az ételek alá. Olyan ételek főzésénél, amelyben elég a zsiradék, vagy a nedvesség önmagában is, még víz sem szükséges.
- Főzzünk benne lassú tűzön, alacsony fokozaton.
- Tűzhelyen, sütőben és mikro-sütőben is használható.
- Az edényt csak akkor kezdjük melegíteni, ha kívülről száraz, hogy a hő hatására ne pattanjon el.
- Vizet az áztatáshoz, tisztításhoz csak akkor engedjünk bele, ha már kihűlt, nehogy elrepedjen.
- Az edény - sütés, főzés, melegítés közben - átforrósodik, csak főző-kesztyűben fogjuk meg, és hőálló alátétre helyezzük.
- Gyerekek csak szülői felügyelettel használják!


Instruction for use of earthen pot

Kindly be careful when move the pot as for it is fragile.
Don't use the pot for oil-fry cooking.
Heating the pot without water inside is prohibited.
Don't put the pot into bake-oven.
Child use the pot without adult aside is prohibited.
For the first time using the pot, transfer the water after rinsing the rice into the pot then boil it on slow fire or cook porridge and rice.
Always use small and slow fire when heating.
The pot designed only for family use, used by restaurant on big oven is prohibited .
Wear the thick gloves on hand when move the heated pot in case of scald .
Put the mat between the bottom of heated pot and table in case of burn the surface of the table, but the wet mat is prohibited.
Wash and clean up the pot after use.
Wipe the bottom of the pot with dried cloth when the pot gets wet, then heating it by slow fire in case of break.