Terebess fűszerkalauz
« vissza a Terebess Online nyitólapjára

« vissza a Kertek és konyhák indexlapra

A változatosság fűszerezi a gyönyört.
Friedrich Schiller

 

Fűszerek régiók szerint


Afrika
Anglia
Argentína
Ausztrália
Balkán
Brazília
Bulgária
Cajun és kreol
Etiópia
Franciaország
Görögország
Grúzia
India
Indonézia
Irán

Japán
Kína
Korea
Latin-Amerika
Magyarország
Malajzia
Marokkó
Mexikó
Olaszország
Peru
Skandinávia
Spanyolország
Thaiföld

Törökország
USA
Vietnam

 

 

Növénynevek mutatója

Afrikai olajpálma - Elaeis guineensis
Alkörmös
- Phytolacca americana
Ánizs - Pimpinella anisum
Babér - Laurus nobilis
Bételpálma, bételdió
- Areca catechu
Bors - Piper nigrum
Citromcirok - Cymbopogon spp.
Citromverbéna - Lippia spp.
Fahéj - Cinnamomum spp.
Görögszéna Trigonella foenum-graecum
Gyömbér - Zingiber officinale
Isten fája - Artemisia abrotanum
Kakaó - Theobroma cacao
Kapribogyó - Capparis spinosa
Kava - Piper methysticum
Kávé - Coffea arabica
Levendula - Lavandula angustifolia
Masztika - Pistacia lentiscus
Maté tea - Ilex paraguariensis
Méhbalzsam - Monarda spp.
Olajfa - Olea europea
Perilla
Sáfrány - Crocus sativus
Sujtár - Laser trilobum
Szálkamenta - Elsholtzia ciliata
Szerecsendió - Myristica fragrans
Vanília - Vanilla planifolia v. fragrans


Umami - Nátrium-glutamát (E-621)
Pesto