teakult®
a Terebess Online különlapja

Terebess Ázsia Lexikon

Teafajták
Osztályozás a levélrügy kifejlettsége szerint
Teák a fermentáció mértéke szerint
A teák minősítése
Kínai teafajták
Nihoncsa – japán teák
Terebess Gábor: A zöld tea
A zöld tea
(Terebess szórólap)
Miért bőrösödik meg a tea?

Klasszikus teáskönyvek
Lu Jü: Teáskönyv

Okakura Kakudzó: Teáskönyv
(HTML) > PDF
Old Japanese Books of Tea

English Texts
Batchelor, Martine: The Korean Way of Tea
Cross, Tim. The Ideologies of Japanese Tea
Fukukita, Y. Tea Cult of Japan
Okakura, K. The Book of Tea
Billy Mood's Yixing Teapots
Yixing Purple Teapots

Cheese with my Cha

Szépirodalom
Györe Imre: Kínai teák
George Orwell: Egy csésze jó tea
Csia Pingao: Teáscsésze
Néhány teás zen történet

Teatörténelem
Gáti Júlia: Illatos levélkék
Angeli István-Rudnay János: A bölcsesség itala
A teafa gyötrelmei
A teaklipperek
A tea felfedezése
A teacserje hazája
A kínai kultúra
A tea megjelenése Európában, tengeri útja
A tea barátai és ellenzői Európában
Szalonok és teaestélyek
A porcelán teásedények diadala
Mit tudott a múlt század embere a teáról?
Versenyben a kínai és az indiai tea
Kelet új divatja Európában
Az uzsonna és az ötórai tea a 19. század végén
Néhány jó tanács teakedvelőknek
Jegestea

Almási Balogh Pál: A' kávé, thé és csokoládé (1831)

Teázási szokások

angol
Aczél Endre (London): Tízórai kávé
Steinert Ágota: Angol tea
ausztrál
Terebess Gábor: Ausztrál billy tea
kínai
Kungfu teázás
Kínai kajvan-tea
Teaivás étteremben, Kínában
Sarkadi Kovács Ferenc (Peking): Isszák a magukét

Juhász Ottó: A tea és a bor vetélkedése Kínában (Műhely, 2018/1)
grúz
A grúz tea
Teaházak Grúziában
indiai
Dél-indiai fűszeres chai
kalmük
Kalmük dzsomba
kasmíri
Kasmíri zöldteás chai
magyar
A tea fogadtatása Magyarországon
A pest-budai ötvösség a polgárság szolgálatában
Magyar thea-estély 1883-ból
A századforduló idején a tea mindennapi ital
Teafogyasztás a két világháború között
Fogalom a Meinl-tea

Teakörkép A-tól Z-ig (Magyarország, 1993)
A tea szaporítása és nevelése Magyarországon
Teásreceptek régi magyar szakácskönyvekből
marokkói
Marokkói teázás
(Terebess szórólap)
Mentás zöldtea:
atay b'nahna, atai ba na'na
orosz
Csája (orosz szamovártea)
Karavánút Szibérián keresztül
A teázás hagyománya Oroszországban
Az orosz tea jelképe a szamovár
Pető András (Moszkva): Korok és kortyok
tibeti
Tibeti teafőzés
török
Török teázás
üzbég

Üzbég kök-csaj
Steinert Ágota: Üzbég zöldtea

Japán teaszertartás
Bevezetés a teaszertartásba

A teaszertartás eszközei
Hogyan viselkedjünk teaszertartáskor?
A japán teaszertartás
Szencsa teaszertartás
Csa-no-ju szótár
„Gyárkunyhós" csa-no-ju
Teakunyhó
Teáscsészéink
Raku csavan
Matcsa (Koicsa és uszucsa)
Kaszi teaédesség
Linkek
Tillmann J. A.: Heidegger és a tea-út

Teapatika
A tealevél hatóanyagai, alkalmazásuk
Dr. Barna Mária: Kér egy csésze teát?
Elin McCoy: Csodatévő tea
Aleíjos: A zöld tea gyógyhatásai
Zöld tea - pro és kontra
Green Tea Versus Traditional Korean Teas: Antibacterial/Antifungal or Both?

Teáskannák, teáscsészék
Banko
Dobin
Kajvan (csung) kínai teáscsészék
Kjúszu
Raku csavan
Teapoharak
Tecubin
(Terebess szórólap)
Tokoname
Tealevéltartók

Kiállítások a Terebess Centerben
Jihszingi teáskannák
Porcelán teáskannák
„Gyárkunyhós" csa-no-ju
Teáscsészéink
Fémkanna
Teaszűrők

Teaházak címlistája
Teaházak Budapesten
Teaházak vidéken

Teagombák
Japán kristálygomba
Kaukázusi kefirgomba
Kombucha

A déli félteke teái
Dél-amerikai maté tea
Afrikai teák
(honeybush, karkadi, rooibos)
Ausztrál billy tea

Vásárlás
https://terebess.hu/shop/





 

< Veres László grafikája